Nieuwsbrief Lente 2015

 

In deze editie: het UFC jaarverslag 2014 is klaar - afscheid van Elke Frans - verslag van onze vormingsmomenten - en nog veel meer...
Bekijk deze e-mail in uw browser
Share
Tweet
Forward
+1
Share

UFC nieuws

UFC jaarverslag 2014

In 2014 heeft het Universitair Forensisch Centrum een koersverandering ingezet. Door een betere triage van patiënten en door de deelname in een centraal aanmeldingsteam hebben we ons meer kunnen profileren als een centrum voor hulpverlening van de derde lijn. 
Lees meer 
Afscheid van Elke Frans

Eind mei neemt het UFC team afscheid van Elke Frans. Elke was meer dan 7 jaar één van de klinische psychologe nvan het UFC behandelteam. 
Lees meer 
Nieuws van NL-ATSA

De jaarlijkse ledenvergadering vindt dit jaar plaats op 11 juni aanstaande in Utrecht en wordt voorafgegaan door een lunch en een themamiddag. Het thema is ‘Re-integratie van Veroordeelde Pedofielen’. Voor het bijwonen van de themamiddag hoeft u geen lid te zijn van NL-ATSA.

Lees meer 
UFC studiedag

Op 26 november 2014 organiseerde het UFC, samen met Child Focus, een succesvolle studiedag over preventieve hulpverlening aan mensen met pedofiele gevoelens. Klik hier voor een verslag van deze studiedag.
UFC Avondlezing

Op 24 februari organiseerde het UFC, samen met de forensische sectie van de VVP een avondlezing over BDSM in Vlaanderen. Jantien Seeuws stelde haar thesisonderzoek voor aan meer dan 100 geïnteresseerde luisteraard. Lees hier het verslag van de avond!
De interesse voor het volgen van deze intervisie was bijzonder groot - waarvoor onze dank! Helaas heeft onze supervisor, wegens familiale omstandigheden, verstek moeten geven voor dit vormingsmoment. Momenteel zoeken we naar een haalbare oplossing. We houden jullie via e-mail op de hoogte!

  • Gestructureerde risicotaxatie: Noodzakelijker wijs, in De Psycholoog | September 2014
  • Forensische Zorg door de Centra Geestelijke Gezondheidszorg. Leidraad doorheen de multidisciplinaire ambulante hulpverlening aan personen met een justitieel statuut
  • De I.T.E.R. nieuwsbrief (lente 2015) met als thema 'Beschermingsfactoren en het desistentieproces'
Bericht aan alle medewerkers van DG Justitiehuizen!

Indien jullie ook graag op het nieuwe email adres @wvg.vlaanderen.be de digitale nieuwsbrief en UFC aankondigingen willen blijven ontvangen, gelieve dan op de homepage van onze website uw email adresgegevens zelf te wijzigen van @just.fgov.be naar @wvg.vlaanderen.be 
Zo blijven jullie ook in de toekomst onze berichten ontvangen!
 

UFC agenda

 
Kijk hier voor allerhande interessante studiedagen, workshops, internationale congressen...
Graag uw aandacht voor deze interessante vormingsmomenten! 

7.07.2015Assessing Risk for Sex Offenders with Intellectual Disability - Prof. Bill Lindsay (UK), Thomas More Antwerpen

12 - 14.10.2015: Training Attachment-based Therapeutic Interviewing met Clark Baim - PZ Sint Amandus, Beernem

26.11.2015: Risicotaxatie in de Ambulante Forensische Psychiatrie, een kennismaking met de RAF GGZ - Dr. Joan van Hoorn & Mara Eisenberg (de Forensische Zorgspecialisten, NL) - Thomas More Antwerpen

14.01.2016: Risicotaxatie van geweld bij vrouwen: training in het gebruik van de FAM - Dr. Vivienne de Vogel (De Forensische Zorgspecialisten, NL) - Thomas More Antwerpen

Voor meer vormingsmomenten: kijk even in onze Agenda
Wil je zelf graag een vormingsmoment aankondigen via deze nieuwsbrief of via onze website, geef Tine dan even een seintje via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

UFC Journal Club

Op een winderige dag in begin mei presenteerde Psychiater in opleiding Dr. Louise Brokking een artikel over het stormachtige thema van het mogelijke risico op crimineel gedrag bij mensen met extra geslachtschromosoom (XXY, XYY). De grote vraag is of dit risico groter is. 
Lees meer 
 
 

Vaktijdschriften

Hieronder ziet u de recent verschenen issues van 6 forensische tijdschriften. Door op het issuenummer te klikken, komt u op de website van de uitgever, waar u de titel, auteurs en abstract van elk artikel in het issue kan raadplegen. De lezers van deze nieuwsbrief Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. een digitale kopie van de gewenste artikels van deze tijdschriften opvragen, door het tijdschrift met volumenummer, alsook  de eerste auteur van elk gewenst artikel op te geven.
 

International Journal of Offender Therapy and Comparative Criminology

Vol. 59, No. 3
Vol. 59, No. 4
Vol. 59, No. 5
Vol. 59, No. 6
Vol. 59, No. 7

 

Criminal Justice and Behaviour

Vol. 42, No. 3
Vol. 42, No. 4
Vol. 42, No. 5
Vol. 42, No. 6


 

Journal of Forensic Psychiatry and Psychology

Vol. 26, No. 2
Vol. 26, No. 3

 

Journal of Interpersonal Violence

Vol. 30, No. 5
Vol. 30, No. 6
Vol. 30, No. 7
Vol. 30, No. 8
Vol. 30, No. 9
Vol. 30, No. 10

 

Journal of Sexual Aggression

Vol. 21, No 1
 

Sexual Abuse: a journal of Research and Treatment

Vol. 27, No. 1
Vol. 27, No. 2
Vol. 27, No. 3
 

 

Volg ons op Twitter
Onze website
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*