Nieuwsbrief Zomer 2015

 

UFC Nieuwsbrief Editie Zomer 2015 | De ontmoetingsdag, een nieuwe intervisie, een boeiende vacature en welkom aan de nieuwe collega's!
View this email in your browser
Share
Tweet
Forward
+1
Share

UFC nieuws

Op dinsdag 15 september 2015 lanceren we de sociale kaart met alle hulpverleningscentra voor volwassen seksuele delinquenten in Vlaanderen! Jij bent van harte welkom op dit netwerk event! Gratis inschrijven kan nog tot 10 september!
Kijk hier voor alle info!
In navolging van onze studiedag ‘allochtone seksuele daders’ in 2014, organiseren we op vrijdagnamiddag 20 november 2015 een intervisie over hulpverlening aan allochtone seksuele daders.
Heb jij een casus die je graag eens zou bespreken? 
Lees meer

Voor de samenstelling van een risk assessment team hebben 
zowel Asster, het UFC als KeFOR een vacature voor

50 % Master in de psychologie of criminologie
of Bachelor in de psychologie met relevante ervaring

Wij verwelkomen 3 nieuwe collega's bij het UFC!

Dr. Stijn Cleymans, arts en psychiater in opleiding, loopt 6 maanden stage bij het UFC, van augustus 2015 tot en met januari 2016. Hij staat halftijds in voor de psychiatrische zorg in het behandelteam en werkt halftijds in de zorgequipe van de gevangenis in Antwerpen. 
Dr. Peter Niemegeers, arts en psychiater in opleiding, is voltijds tewerkgesteld bij de PSD in Antwerpen en in Merksplas, maar krijgt supervisie vanuit het UFC.
 

Annelies Nuyts is onze nieuwe psychologe! Annelies is verantwoordelijk voor de opleidingen, heeft een klinische taak in ons behandelteam, en coördineert het liaison project voor geïnterneerden met een seksuele problematiek. 
Lees meer 

Welkom Annelies, Stijn en Peter!
Op woensdag 10 juni 2015 vond onze jaarlijkse beleidsvergadering plaats. Het werd een boeiende dag waarop we onze visie en plannen op korte en lange termijn met elkaar bespraken.  Lees meer 
 

Goed nieuws! Prof. Anthony Beech (UK) heeft zijn komst naar ons internationale congres At the Crossroads - Future Directions in Sex Offender Treatment op 17 en 18 maart 2016 in Antwerpen bevestigd. Hiermee hebben de organisatoren Thomas More, UFC en NL-ATSA de zoveelste internationale expert kunnen strikken.

Het belooft een topaffiche te worden!

Eind augustus wordt de At the Crossroads website gelanceerd. Daarop kan u alle informatie terugvinden over het programma, de locatie en de inschrijvingen! Blijf het volgen tijdens de zomer voor meer updates!

 
Tijdens de algemene vergadering van NL-ATSA, op donderdag 11 juni in Utrecht, trad Jules Mulder af als past president. Jules is ondertussen aan het genieten van zijn welverdiend pensioen en is vanaf nu weer 'gewoon' NL-ATSA lid. Jules werd tijdens deze vergadering door voorzitster Wineke Smid in de bloemetjes gezet. Prof. Kasia Uzieblo (Thomas More & Universiteit Gent) werd verkozen tot president elect. Proficiat!
Lees meer 
 

UFC Journal Club


Tijdens de UFC Journal Club van juni 2015 presenteerde onze collega Alana een interessant artikel van Harris en Socia over de impact van het label 'sex offender' op de publieke opinie. Hier kan u een verslagje van deze presentatie lezen.


 
               UFC agenda

Kijk hier voor allerhande interessante studiedagen, workshops, internationale congressen...

Graag uw aandacht voor deze interessante vormingsmomenten! 

15.09.2015: Ontmoetingsdag Sociale Kaart, UFC Antwerpen

12-14.10.2015: Training Attachment-based Therapeutic Interviewing met Clark Baim - PZ Sint Amandus, Beernem

20.11.2015: Intervisie Allochtone Seksuele Daders - UFC - Ellipsgebouw, Brussel

26.11.2015: Risicotaxatie in de Ambulante Forensische Psychiatrie, een kennismaking met de RAF GGZ - Dr. Joan van Hoorn & Mara Eisenberg (de Forensische Zorgspecialisten, NL) - Thomas More Antwerpen

04.12.2015: Congres Antisociale problematiek: er is meer mogelijk dan u denkt. Congres naar aanleiding van het verschijnen van het eerste Nederlandstalige Handboek antisociale persoonlijkheidsstoornis en psychopathie bij uitgeverij De Tijdstroom - Rosmalen, NL

14.01.2016: Risicotaxatie van geweld bij vrouwen: training in het gebruik van de FAM - Dr. Vivienne de Vogel (De Forensische Zorgspecialisten, NL) - Thomas More Antwerpen

17-18.03.2016: At the Crossroads. Future Directions in Sex Offender Treatment - Thomas More, UFC en NL-ATSA - Thomas More Antwerpen - website binnenkort online!


 
Wil je zelf graag een vormingsmoment aankondigen via deze nieuwsbrief of via onze website,
geef Tine dan even een seintje via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Bericht aan alle medewerkers van DG Justitiehuizen!

Indien jullie ook graag op het nieuwe email adres @wvg.vlaanderen.be de digitale nieuwsbrief en UFC aankondigingen willen blijven ontvangen, gelieve dan op de homepage van onze website uw email adresgegevens zelf te wijzigen van @just.fgov.be naar @wvg.vlaanderen.be 
Zo blijven jullie ook in de toekomst onze berichten ontvangen!
 
 

Vaktijdschriften

Hieronder ziet u de recent verschenen issues van 6 forensische tijdschriften. Door op het issuenummer te klikken, komt u op de website van de uitgever, waar u de titel, auteurs en abstract van elk artikel in het issue kan raadplegen. De lezers van deze nieuwsbrief Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. een digitale kopie van de gewenste artikels van deze tijdschriften opvragen, door het tijdschrift met volumenummer, alsook  de eerste auteur van elk gewenst artikel op te geven.
 

International Journal of Offender Therapy and Comparative Criminology

Vol. 59, No. 8
Vol. 59, No. 9

Criminal Justice and Behaviour

Vol. 42, No. 7
Vol. 42, No. 8


 

Journal of Forensic Psychiatry and Psychology

Vol. 26, No. 4
 

Journal of Interpersonal Violence

Vol. 30, No. 11
Vol. 30, No. 12
Vol. 30, No. 13
Vol. 30, No. 14


 

Journal of Sexual Aggression

Vol. 21, No 2
 

Sexual Abuse: a journal of Research and Treatment

Vol. 27, No. 4
 

 

Volg ons op Twitter
Onze website
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*